NO-M
How long?

I was invited to perform the 25 Nov, the day against women's violence.

Thanks to that proposal I could make a reflection on honesty and be abused by myself.

I could recognize criticism, rejecting myself, or even feeling disgusted.

From that, I decided to offer my body to all that have been abused, in order to house their testimonies and to make them matter.

Real stories, from real people who have had the courage to tell me what they have lived through.

I give them all shelter in my own body.

A reflection on abuse.

https://youtu.be/ljNcbXsCsnc

Me proponen hacer una performance para conmemorar el Día Internacional contra la violencia hacia las mujeres. Gracias a esta invitación me adentro en un proceso de reflexión profundo en torno a la honestidad y a mi vínculo con el maltrato.

¿Cómo voy a hablar de lo que no he vivido? me pregunto,Y entonces recuerdo todos los maltratos que me hago a mi misma.

Reconozco la autocrítica desmedida, el rechazo, la vergüenza, incluso el asco!

Desde esa experiencia, decido poner mi cuerpo a disposición de testimonios de maltrato, historias reales de personas reales que han tenido el valor de contarme lo vivido.

Las hago materia y les doy cobijo.

video & edició Jordina González

il.luminació & coach Valentina Azzati

SHIRO from Japanese White

白 SHIRO, de japonés blanc

Quanta por amaga el blanc?

 

Una peça de videoart on la pintura esdevé moviment i on el blanc, recordant la Lluna, evoca allò que està amagat: l'inconscient i l'emocionalitat.

 

Des de l'antiguitat, la lluna es relaciona amb la feminitat, la fertilitat i l'ocultisme. Se l'atorgà un poder màgic sobre la salut, l'agricultura i el comportament animal. Avui en dia, la neurociència confirma que la lluna amplifica les nostres emociones, és evident si observem les marees.

 

El proverbi "La lluna i el dit" ens explica que quan el savi assenyala la lluna, el neci mira el dit. El dit i la lluna pertanyen a dos mons diferents, a dues realitats distintes, tal com ens ensenya el budisme zen.

 

Shiro representa el món afectiu i l'anhel de revaluar lo corporal i la feminitat. ​

Shiro és habitar la vulnerabilitat que ens genera la por i la vergonya, i donar pas al moviment improvisat per sentir la llibertat de Ser.

by Eva Ibanezcano

 

Especial agraïment a @sis.xavier per la generositat i permetre'ns l'ús de la seva obra "Niu" land art.

video by @jordinagonzalez19

movement couching @valentinazzati

dressing @cuquecaoance

Golden Crane

"Grua daurada"
L'or simbolitza poder i riquesa, el que és diví, el sol, la puresa, la bellesa i la immortalitat.

Metafòricament, els alquimistes tornaven a l'ésser humà els seus poders perduts o oblidats en caure en la matèria. Ajudaven a despertar la consciència per a sentir la veritable essència espiritual i arribar al "ser d'or".
Hauria de transformar-me a mi mateixa, ser la creadora de l'obra i obtenir del plom de les limitacions, l'or de les virtuts. Golden Crane és l'alquímia del cos. El reconeixement de què és diví en la matèria.
La Grua japonesa es distingeix per la taca vermella del front. Simbolitza lleialtat, honor i fortalesa. A Àsia, es creu que les aus són el vehicle de l'ànima, i les grues, per ser una au de gran mida, es consideren premonitòries de felicitat, i la que transporta l'ànima dels que acaben de morir fins al paradís.
Un cos daurat, nou, transformat. La mort del que és vell per donar pas al que és nou.

pictures by @sgl.artistavisual

video by @jordinagonzalez19

The Infinite
Stroke

The Infinite Stroke Performance is a visual, emotional and humanistic experience where improvised movement, painting and singing are part of it.

It is a poetic piece, that invites us to connect with feelings that belong to all of us, such as : doubt, love, gratitude or the necessity of changing and surrender.

A performance about the ancestors, our own history, the joy of childhood and the value of putting oneself at the service of the artistic act.

performer @evaibanezcano
artistic accomplice @steinerpiero
sound composer @arnaumanero
dress designer @bilbenystyle
video artist @jordinagonzalez19
flute player #teresadíaz

The Infinite Stroke -El Traç Infinit-

Aquesta performance és una experiència visual, emocional i humanistica on el moviment improvisat, la pintura i la veu tenen expressió.

 

És una peça poètica que ens convida a connectar amb emocions que totes tenim com el dubte, l’amor, la gratitut, la necessitat de canvi i fins i tot la rendició.

Una performance que inclou als ancestres, la pròpia història, la joia de l’infantesa i el valor de possar-nos al servei de l’acte creatiu.

EVAIBANEZCANO. BARCELONA. SPAIN. evaibanezcano@gmail.com

© 2018 Eva Ibañez Cano